Yritys

Etusivu » Yritys

DoX Systems, syntymänimeltään Fenten Oy, on suomalainen, vuonna 1991 Lahdessa perustettu teknisten dokumentaatiojärjestelmien ja laajennusosien kehitykseen ja jälleenmyyntiin keskittynyt yritys. DoX Systemsin tuottamien ohjelmistojen kehitys ja suunnittelu sekä ohjelmistojen tukipalvelut tuotetaan Suomessa viiden henkilön tiimin voimin. Asiakkainaan DoX Systemsillä on yli 40 pohjoismaista suur- tai P&K-yritystä ja yhteistyökumppaneina dokumentaatio- ja käännöspalveluiden tuottajia.

Inspiraatio yrityksen takana

Edistyneimpiä rakenteellisen dokumentaation ratkaisuja kutsutaan ”huippuratkaisuiksi” – siis ainakin ratkaisujen kehittäjien puolesta. Ongelmana on kuitenkin ollut se, että nämä huippujärjestelmät eivät ole olleet niin edistyksellisiä tai helppoja käyttää, kuin niiden nimitys antaa ymmärtää. Näiden ratkaisujen käyttöönotto ja käyttö on usein kallista ja varsin työlästä.

Yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Mikko Tauriainen:

”Me tahdoimme tehdä rakenteelliseen dokumentaatioon ja varaosaliiketoiminnan ratkaisun, joka on yksinkertainen ottaa käyttöön ja joka tekee dokumentoinnista helppoa ja edullista. Halusimme, että asiakas voi aidosti kokea, että heidän käyttämänsä järjestelmä on hyvä ja tuli juuri tarpeeseen.”

Seurauksena syntyi DoX-tuoteperhe.

Yritys

DoX CMS- ja DoX eParts – Mihin ja miksi?

Dox Systemsillä tunnetaan hyvin konepajojen ja laitteita valmistavan teollisuuden yleiset haasteet, sillä heillä on yli 25 vuoden kokemus alalta. Tänä aikana he ovat käyneet lukuisia keskusteluja erilaisten alustojen ja järjestelmien käyttäjien kanssa.
He keräsivät asiakkaidensa kolme keskeisintä ongelmaa, jotka ovat turhauttaneet ja aiheuttaneet päänvaivaa monille käyttäjille. Nämä ongelmat voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Dokumentaatio on hajallaan ja sen käyttö on ollut hidasta tilanteesta riippumatta,
  • Dokumentointijärjestelmien käyttöönotto ja käyttö on ollut kallista ja erittäin työlästä,
  • Varaosaliiketoiminnan kasvattaminen ei onnistu puutteellisen varaosadokumentaation takia.

Liiketoiminnan kehityspäällikkö Paavo Korhonen:

”Halusimme vaikuttaa tähän tilanteeseen ja aloitimme siis kehitystyön, jonka tavoitteena oli asiakkaiden havaitsemien ongelmien ratkaiseminen. Halusimme tehdä asiakkaistamme sisällönhallinnan sankareita.”

”Investoimme työhön kaiken osaamisemme. Vastaan tulleet haasteet ratkaisimme joko itse tai etsimme joukkoomme osaajan, jolla oli halua ja kykyä olla mukana mullistamassa teknistä dokumentaatiota,” Mikko Tauriainen jatkaa.”Haasteet selätimme yksi kerrallaan ja samalla täydensimme osaajiemme joukkoa.”

”Nyt voimme asiakkailta saadun palautteen perusteella ylpeänä todeta, että ratkaisimme ongelmat,” Paavo Korhonen täydentää.

Vuosien saatossa kasvanut DoX Systemsin työryhmä koostuu intohimoisista osaajista. He kehittävät DoX-tuoteperhettä edelleen asiakkaidensa tarpeiden mukaan, jotta jokainen asiakas kokea, että heidän ratkaisunsa on juuri heille sopiva ja tarkoituksenmukainen.

Yritys

They trust us