Comatec tuottaa laadukkaat dokumentaationsa DoX CMS:n avulla

Comatec tuottaa laadukkaat dokumentaationsa DoX CMS:n avulla

Tamperelainen Comatec on insinööritoimisto, joka on jo yli 30 vuoden ajan palvellut teollisuuden asiakkaita suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä. Yritys toimii suunnittelukumppanina Suomen johtaville teknologiateollisuuden yrityksille auttaen niitä tuottamaan investointihyödykkeitä kannattavammin.

Pari vuotta sitten Comatec lähti laajentamaan palvelutarjontaansa. Yritykseen rekrytoitiin kokeneita eri alojen teknisen dokumentaation osaajia. Heidän työkaluksi tarvittiin luotettava modulaarinen dokumentaatiojärjestelmä. 

Comatecin liiketoimintapäällikkö Mikko Helminen selvitti ja testasi eri palveluntarjoajia. DoX Systemsin toimitusjohtaja Mikko Tauriaisen esittelyn ja ohjeistuksen jälkeen Comatecin asiantuntijat pääsivät kokeilemaan DoX CMS -järjestelmää ja sen käyttöönottoa ja vakuuttuivat, että oikea ratkaisu oli löytynyt.

Nykyään laadukkaan teknisen dokumentaation tuottaminen eri alojen asiakkaille on tärkeä osa Comatecin kokonaisvaltaista palvelua. Kahden vuoden menestyksekkään toiminnan jälkeen yrityksen teknisen dokumentaation palvelut ovat parhaillaan laajentumassa Puolan markkinoille. Samalla Comatecin ja DoX Systemsin yhteistyö on tiivistynyt kumppanuudeksi ja Comatec on integroinut DoX CMS:n osaksi omaa palvelutarjontaansa. Comatec tarjoaa Puolassa DoX-järjestelmän päälle rakennettua palvelua nimellä Comatec CMS.

“Olemme erittäin vahvoja teknisen dokumentaation osaajia. Pystymme omaksumaan melkein minkä tahansa laitteen tai tuotteen toimintaperiaatteen. Dokumentoinnissa käytämme aina sitä järjestelmää, jonka asiakas haluaa. Varsinkin keskikokoisten yritysten kohdalla käytössä on useimmiten ketterä ja erittäin helposti käyttöönotettava DoX CMS -järjestelmä”, Mikko Helminen kertoo.

Oikean työkalun kanssa dokumentoija voi keskittyä vain kirjoittamiseen

Tyypillinen Comatecin asiakas on koneenrakentaja, joka haluaa ulkoistaa dokumentointinsa. Comatec ottaa asiakkuuden haltuun tuottamalla ja hallitsemalla asiakkaan dokumentaatiota sovitussa CMS-järjestelmässä, pääasiallisesti DoX CMS:ssa.

Modulaarisuuden periaatteiden mukaisesti DoX CMS -järjestelmässä tekstin tuottaminen ja muotoiluasetukset on erotettu toisistaan, joten sisällöntuottaja voi keskittyä rauhassa itse tekstiin. Järjestelmän kautta asiakas voi seurata dokumentointiprosessia ja hyväksyä tai muokata dokumentaation eri osia. Useiden eri tuotteiden dokumentteja voidaan muokata samanaikaisesti. Muutosten tekeminen on helppoa, nopeaa ja reaaliaikaista.

DoX CMS:n avulla tekninen dokumentoija voi keskittyä laadukkaan sisällön tuottamiseen. Järjestelmä pienentää virheiden mahdollisuutta ja helpottaa huomattavasti useiden toisiinsa kytkeytyvien dokumenttien muokkaamista ja päivittämistä.

Saman tuoteperheen eri tuotteiden manuaalit noudattavat samaa rakennetta ja niiden sisältö on hyvin samankaltaista. Näistä manuaaleista voidaan piilottaa osia tai näyttää ne tarpeen mukaan. Jos materiaaliin tulee muutoksia, esimerkiksi jonkin osan tai ominaisuuden päivityksen yhteydessä, muutos voidaan tehdä järjestelmässä suoraan asiaa koskevaan moduuliin. Muutos siirtyy kaikkiin niihin julkaisuihin, joissa kyseinen moduuli on”, DoX Systemsin teknisen dokumentaation erityisasiantuntija Satu Sevón-Nielsen selventää.

Palvelun laatu on Comatecille itseisarvo. Korkean laadun saavuttaminen on mahdollista silloin, kun asiakasprojektin kokonaisuus ja tarvittavat toimenpiteet ymmärretään mahdollisimman tarkasti. Tekniselle dokumentaatiolle luodaan selkeät omat prosessit ja toimintatavat. Projektin huolellisen suunnittelun kannalta on tärkeää pystyä hyödyntämään jo mahdollisesti olemassa olevaa materiaalia.

“Järjestelmän ansiosta työtä ei tarvitse aina aloittaa alusta. Kun asiakkaamme tuote kehittyy tai sen rinnalle tulee uusia tuotteita, voimme hyödyntää ja muokata DoX CMS:lla rakennettuja pohjia todella helposti. Mitään käsiteltävää dataa ei tarvitse ottaa pois järjestelmästä missään vaiheessa. Kun kaikki työ tehdään yhden järjestelmän sisällä, virheiden mahdollisuus pienenee huomattavasti”, Comatecin teknisen dokumentaation ryhmäpäällikkö Tomi Salmivuori kertoo.

Kehittyvä DoX CMS ei ota asiakkaan tietoja panttivangiksi

DoX CMS -järjestelmää kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden ja kokemusten pohjalta. Teknisen dokumentaation erityisasiantuntija Satu Sevón-Nielsen vastaa teknisestä tuesta ja välittää asiakkailta kantautuvat toiveet kehityspäällikkö Paavo Korhoselle. Korhosen tehtävänä on kuunnella asiakasta jatkuvasti asiakkuuden varrella ja ohjata järjestelmän kehitystä. 

“Asiakas on meille kaikista tärkein. Otamme heidän toiveensa tarkasti huomioon ja ohjaamme tuotekehitystä niin, että pystymme entistä paremmin vastaamaan laajenevan asiakaskunnan tarpeisiin.”

Comatecilla arvostetaan DoX:n palvelun joustavuutta sekä sitä, että järjestelmä on helppo ja nopea ottaa käyttöön uusissa asiakasprojekteissa. Kiitosta DoX saa myös tehokkaasta teknisestä tuesta ja järkevästä hinnoittelusta. 

Comatecia ja DoX:ia yhdistää myös avoimuus. Kummankin perusperiaate on, että asiakkaan dataa ei siirretä hänen ulottumattomiinsa, vaan ne saa halutessaan helposti käyttöönsä. 

“Tämä on iso luottamusasia. Avoimuus on tärkeä syy kumppanuudellemme DoX:n kanssa ja haluamme käyttää tätä järjestelmää asiakkaidemme kanssa. Asiakkaan ei tarvitse pelätä jäävänsä järjestelmän vangiksi. Sen vuoksi olemme tehneet helpoksi testaamisen ennen hankintapäätöstä”, Comatecin liiketoimintapäällikkö Mikko Helminen toteaa.

Haluatko tehdä dokumentoinnin helposti vai vaikeasti?

DoX CMS on modulaarisen teknisen dokumentaation järjestelmä, jonka avulla dokumentoija voi keskittyä laadukkaan tekstin tuottamiseen. Työ on tehokkaampaa, kun asettelu ja muotoilu hoituvat automaattisesti ja sisältöjä voi helposti käyttää uudelleen. Käyttäjäkokemus on selkeä ja looginen. Tärkein on tietysti lopputulos, ja DoX CMS:n avulla toteutetut oppaat ja manuaalit täyttävät kaikki vaatimukset niin luettavuuden kuin ulkoasunkin osalta.

Soita Paavo Korhoselle ja varaa aika maksuttomaan 30 minuutin mittaiseen DoX CMS -demoon. Tämän jälkeen pääset testaamaan järjestelmää ja saat tukea dokumentoinnin kysymyksiin Satu Sevón-Nielseniltä. Testauksen jälkeen voit ostaa järjestelmän käyttöösi saman tien tai keskustella laajemmasta kumppanuudesta DoX Systemsin toimitusjohtajan Mikko Tauriaisen kanssa.

Haluatko kuulla lisää, ota yhteyttä!

 

Tilaa DoX-Blogi sähköpostiisi


Antamalla tietosi, hyväksyt, että Fenten voi olla sinuun yhteydessä sähköpostilla. Jos et jaksa odotella seuraava blogia, ota yhteyttä!
Rekisteriseloste

Paavo Korhonen
paavo.korhonen@fenten.fi

Paavo työskentelee Fentenillä asiantuntijana DoX-järjestelmien parissa.

-->